hits

Travel

En sinnsyk opplevelse

Aiii, på Søndag hadde jeg en opplevelse som de fleste Amerikanere hadde gått crazy for - jeg fik sitte på første rad til en basketball kamp med LA Lakers. Roomien min overrasket meg med billetter hun hadde fått av en som "eier" de plassene vi fikk. Jeg har ikke super peiling på hvordan det funker men det er visst noe med at hvis man har gjort et eller annet for klubben, som fx å gi en stor donasjon - så kan man visst få "lifetime seats" til alle kamper. 

Dette var en kjempe gøy dag og vi startet ut med å tilbringe noen timer i Laguna Beach før turen gikk videre til LA. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with p5 preset

Jakke: Free People, Sko Camilla Pihl for Bianco, Jeans: Bik Bok

Processed with VSCOcam with p6 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with p6 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with p6 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with p5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with p6 preset

Processed with VSCOcam with p6 preset

Nå er det sovetid herfra, imorgen venter nemlig en stor dag der vi får svar på hvem som blir den neste presidenten. Hvis dere er lei av Trump vs. Hilary nyheter hjemme så kan dere tenke dere hvordan det er her. Her går det virkelig ikke i annet og jeg er såååå lei. 

 


 

Our Favourite Spot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with c2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with c2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with c2 preset

you & me + the world

Det er litt fint å bare være. Hver sin bok, kaffe og verden som passerer forbi ute på gaten. Min roomie, Laura, og jeg kjørte til vår favoritt kaffebar idag og ble sittende der i 4 timer med hver vår bok. Jeg med Jeff Buckley på ørene. Det meste av tiden sat jeg bare å så på menneskene som gikk forbi ute på gaten. 

Folk virker hakket mer lykkeligere her, hakket mer avslappet og hakket mer balansert. Viben i california, eller hvertfall San Diego er på mange måter mer avslappet enn hjemme. Jeg kjenner at jeg nyter hvert et sekund av alt dette. Idag har jeg vært her i 2 måneder og tiden har virkelig fløyet avgårde. Jeg føler fortsatt at jeg er "ny" i byen men kjenner også at jeg endelig har funnet min rutine.

California ass, hvordan skal jeg noengang forlate deg igjen. 

***

Sometimes it's nice to just "be." To sit in a cafe with a book, a coffee and watch the people who pass by for a second in your life. Today me and my roommate Laura drove to our favorite coffee bar Better Buzz in Encinitas. We stayed in the cafe for 4 hours, and I spend most of the time listening to Jeff Buckley and watching the people walking by in the street. 

People seems a tad more relaxed, balanced and happier here. The vibe in California, or at least San Diego, is in many ways a lot more chill than back home. I'm enjoying every second of it. Today I've been here for two months and time really flew by. I still feel like a newbie in the city, but I also know that I finally have my routine here.

California, how am I ever going to leave you again without feeling heartbroken.  

Mamma, alt er bra

Jeg tror det er absolutt vanskeligst for mamma at jeg er her borte (og pappa)

Det er noe med at pappa ikke får være min supermann fordi jeg er så langt borte at det er vanskeligt å passe på meg. Da jeg var hjemme før jeg dro ga jeg han en parfyme som mamma hatet. Likevel sier mamma at han tar den på hver dag, fordi han savner meg sånn. (sorry for at jeg avslørte hemmeligheten mamma) Det er pappaen min det. Så god, i hans hjerte er jeg fortsatt 4 år. 

Jeg vet mamma ligger våken mange netter å bekymrer seg, selvom jeg har det bra. Hun bekymrer seg alltid alt for mye. Hun er den beste mammaen i verden.

Jeg får litt dårlig samvittighet men håper samtidig at de kjenner jeg er lykkelig. Mest av alt får jeg dårlig samvittighet fordi jeg vet jeg går glipp av ting. Familie ting som søsteren min får være med på. Samtidig vet jeg vi får fin kvalitetstid sammen til jul hvor jeg skal hjem og de skal tilbake med meg til USA i to uker. 

Jeg savner besteforeldrene mine veldig. Spesielt Mormoren min som er noe helt spesielt for meg. Jeg likner veldig på Mormor av utseende og jeg har altid følt at jeg har en unik connection med henne. Jeg skulle ønske Mormor kunne leve evig og jeg håper hun får oppleve å bli oldemor og tipoldemor en dag. Jeg savner våre ukentlige time lange telefonsamtaler. 

Men de er jo med meg i hjertet. Hele tiden. Så derfor har jeg laget denne video så de ser at jeg faktisk har det bra, at det ikke er noe farlig her og at jeg trives. Å så tenkte jeg at det er litt hyggelig for dere og.

Klem og kjærlighet til familien hjemme og til dere

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset


 

P.s jeg holder på å skrive en liste over al den danske maten  jeg ønsker meg til jul, mammi. 

 

LETS GO TO DISNEYLAND

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Sent lørdag fikk jeg en melding av Valerie "LETS GO TO DISNEYLAND TOMORROW"

Valerie hadde fikset gratis billetter og jeg var ikke vanskelig å be. Jeg har aldri vært i disneyland så det var skikkelig gøy! Vi var i Disneyland i hele 11 timer og gikk nesten 15 kilometer i 35 grader! Vi var ganske slitne da vi kom hjem igår for å si det mildt og turen ned highway 405 kjentes ekstra lang igår. Disneyland anbefales virkelig til de av dere som skal til California, om jeg skulle gjøre det igjen hadde jeg kanskje valgt en dag der det var litt kaldere. 35 grader er virkelig varmt og litt ubehagelig. 

Valerie er min nye venninne her i USA, vi møttes tilfeldig i forrige uke og har hengt sammen siden. Jeg liker når sånt skjer og man fra fra starten av har en connection. Det er super digg å ha en venninne her, spesielt når mine bestiser er hjemme i Norge. Hun er egentlig fra New York men har som meg en kjærlighet til San Diego. Vi er allerede ved å planlegge hvilke eventyr vi skal på til helgen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
 

****

"LETS GO TO DISNEYLAND" - Valerie wrote me late Saturday night. 

She didn't have to convince me, since I've never been to Disneyland I was super excited.

We spend 11 hours and walked 15 kilometers in Disneyland. It was 35 celcius so it was quite frankly too hot - BUT we had so much fun. I really recommend going if you haven't been, regardless of how old your are. I felt too old to wear the disney ears though, but when i look at the pictures i wish i would because the girls looks so cute.

Valerie in the overalls is my new friend here in San Diego. I love when you meet people you instantly connect with. We met randomly last week. We were in a group of friends and talked so much we basically had to ask people to go away because we had so much to talk about. Haha. I really like her and I'm super glad i finally have a girlfriend here. We are already planning our next adventure together!

 

 

 

USA - du er fin, men litt rar å...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
 

Det er et par ting som jeg helt hadde glemt bort da jeg reiste til USA, nemlig hvor forskjellige noen ting er fra hjemme. Her er et par ting som jeg har kommet over i det siste.

1. De har som regel aldri smakt hjemmelaget potetstappe. (eller noe annet hjemmelaget) Hallooo, det sier vel litt. Datteren til venninnen min på 12 laget middag her om dagen og sa at idag skulle vi ha ekte potetstappe og ikke den ekle laget av pulver. Viste seg at den ekte potetstappen var en som var kjøpt på boks og som skulle varmes i mikro. Hun ble noe overrasket da jeg sa det gikk an å lage helt fint selv. 

2. ALDRI bestil en stor latte, milkshake, cola eller noe som helst i størrelsen stor. Med mindre du har lyst til å vandre rundt med en kopp på 1 liter i hånden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

3. Du kjører til ALT, også om det bare er 1 kilometer til butikken. De blir helt sjokka når jeg foreslår å gå eller sykle. Herregud, hvis du sykler er du G.A.L ! Det er med andre ord noe problematisk ikke å ha lappen her. 

4. Når du sier du er fra Skandinavien blir du behandlet som en kjendis. Ja vi har det bra i skandinavia men noen amerikanere tror vi kommer fra et eventyrland. 

5. Barn får ikke lov til å gå noe sted alene, bare det å la en 12 årige vente i bilen mens du er på butikken kan du komme i fengsel for. 

6. Du får ikke lov å bli med på klassetur til mexico, hvis du har langt blond hår. Jeg er den eneste som ikke får lov å bli med på turen fordi de rett og slett er redd for noen skal kidnappe meg.. jeg trodde først det var en spøk, men det var helt seriøst. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

7. Staten California har flere dommere tilsammen enn noe annet land i verden. Fordi folk ikke gjør annet enn å saksøke hverandre. Det vet jeg egentlig bare fordi en av underviserne mine er den øverste dommeren i San Diego. Vi har forresten fått direkte nummeret til han, bare sånn i tilfelle en av oss skulle bli saksøkt eller arrestert. Det er visst ikke første gang det har skjedd.

8. Hvis du går brisen rundt på gaten og blir stoppet av politiet kommer du i fengsel. Hvis du i tilleg er utenlands student og ikke har visumet ditt på deg blir du højst sannsynlig depotert.... 

 

Jadda, bare å oppfører seg her. og lære de kjære amerikanere hvordan man lager hjemmelaget mat (som ikke er fra boks)

 

Find me on

Det går litt ut over blogg rutiner å bli vant med tidsforskjell og komme på plass i et nytt hjem. Jeg skal helt ærlig også indrømme at det er uvant å være tilbake på skolebænken - spesielt med tanke på at jeg to dager i uken først er ferdig kl 21 på skolen. Snart er jeg på plass i et lite hus midt på stranden i min Favoritt bydel og så skal de gode blogg rutiner genindføres. Enn så lenge så oppdaterer jeg mer enn noen gang på Snapchat så hvis du vil følge meg der heter jeg nadjaemilie <3 

 

Hei fra californien!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Heiiii fra varme, fine og fantastiske San Diego! 

Beklager for min mindre blogg pause, jeg landet tirsdag kveld etter 20 timers reise. Airconditionen på flyet ga meg halsbetennelse dagen etter så formen er ikke på topp - men nå er jeg her hvertfall og fy så godt det føles. Jeg har hatt travelt med å være "storesøster" de siste dagene for de to små jentene mine. Sist jeg var her var de 4 og 8 år, nå er de 9 og 13! Tiden flyr men de er heldigvis fortsatt like gla i meg. De starte i skole på mandag så jeg har skjemt dem litt bort med flere nye skole outfits til skolestart. Akkurat nå bor jeg hos de og det kjennes veldig godt. Jeg er en del av familien her og mammaen deres som er min venninne behandler meg som hennes 3 datter. Det kjennes trygt og godt. Idag skal jentene og jeg ned og se på potensielle leiligheter til meg, selvom de helst vil at jeg blir boende her. Når en teenager tilbyr at du kan få Rommet Hennes så vet du at hun mener det ;-) her er noen bilder fra mine første dager i San Diego med mine amerikanske små søskende og familie  <3 

 

Min sommerferie

Hei fine dere,

Er det bare meg eller er det sommerferie stemning i hele landet? Selvom jeg offisielt først starter ferie fredag merker man godt at det nå er fellesferie og det er fint. Jeg skal selvfølgelig oppdaterer dere i ferien min også men jeg håper dere tar en pust fra sosiale medier og bare nyter livet. Derfor tenkte jeg å høre hva dere skal i sommer. Kanskje du skal reise, være på hytta med familien eller noe helt annet?

Her er hvertfall mine sommerferie planer - jeg skal ta det helt chill og nye både norsk og min kjære danske sommer!

Stavern med Stine bestis

På fredag drar jeg til stavern med en av mine beste  venninner, Stine. Det er hjembyen hennes og jeg gleder meg til å oppleve den. Jeg hører at det er en skikkelig sommer by? 


 

Hyttetur til Hvaler,

På søndag skal jeg til Hvaler og blir til onsdag, her skal jeg kose meg på hytte, spise sommermat, lese bok og dra på løpeturer i området. Av en eller annen grunn får jeg alltid ekstra trenings motivasjon i ferien. Kanskje fordi det ikke er så mye annet å gjøre.  

Torsdag drar jeg til DANMARK!!!!!! 

Merker dere at jeg er gira eller? Haha. Jeg var jo hjemme for ikke alt for lenge siden men jeg savner det allerede. Denne turen blir ekstra bra for min bestis Amalie blir med i et par dager. Jeg elsker når mamma og pappa får møte venninnene mine, de er jo en stor del av livet mitt. Jeg gleder meg til å vise Amalie min favoritt plass på jorden og spise alle mine favoritt danske matretter med henne. Jeg blir i danmark til i starten av August så jeg får god tid til å kose meg med familien.

Hvis du skal til danmark så kan du faktisk bo i hjemmet mitt.. Jeg tuller ikke. Mamma og pappa driver et lite boutiqe bed and breakfast hvor man kan leie ett av de to husene i hagen. Her har dere link.  Det er ganske fullbooket i sommer men kanskje du er heldig. 
  

Utenom det blir det ikke mye ferie på meg i sommer, for jeg har endelig besluttet meg ang. USA. Den 23 August drar jeg til San Diego for å studere master i ett år. Det er helt sykt. Jeg hadde blitt kjempe glad om noen av mine lesere kanskje skal studere der også eller i området. Så skrik ut om du skal. Da må vi møtes. Ett lengre USA innlegg kommer snart, da skal jeg fortelle alt! Det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg skal dra og det tror jeg ikke det gjør før jeg står i lufthavnen med alle baggene mine. Tenk at jeg faktisk gjør dette. jeg gleder meg til å ta dere med på hele reisen og jeg håper dere synes det er gøy også!

Processed with VSCOcam with 3 preset

GOD SOMMER DERE! stor klem fra meg

 

Hiking i Mondrago

Vi har på denne uken hatt 2 dager med overskyet vær. Det har egentlig vært litt greit, hvert fall når man som meg blir passe svidd i solen uansett hvor høy faktor jeg tar på. 

Her om dagen dro vi til Mondrago som er nasjonalparken på mallorca. Her var det mange hiking ruter og skikkelig vakkert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Fint ikke sannt? Den 3 gråværs dagen skulle vært idag men jeg tror gudene må ha hørt min stille bønn om sol igår kveld. Avtalen var nemlig at jeg skulle ut å prøve å ri på hest om det var overskyet til stor underholdning for søsteren min. Greia er bare at 1. jeg er livredd for hest og 2. de eneste 2 gangene jeg har sittet på en hest ble jeg kastet av. Ikke bare ble jeg kastet av, den kastet meg av i en stor bunke av råtne pærer og epler og jeg ble stukket av bier overalt på kroppen. Den andre gangen jeg ble kastet av vil jeg ikke gå ind på engang, for det er alt for flaut.

Håper dere koser dere og <3

Du vet du er på charterreiser når....
 

Jeg har bare vært på Cala D'or et døgn men har allerede gjort meg noen erfaringer. Charter reiser dere.. Det er god underholdning. 

1. Folk klapper når flyet landet. Jeg er litt socially akward og med en gang folk begynner å klappe bryter jeg ut i latter. Det har litt samme effekt på meg som hvis det skjer noe flaut hvor man egentlig skal se litt sur ut, da får jeg bare sånn heftig latterkrampe. 

2. Free the nippleeees. Ser at det er skriverier om at det hører 70 og 80 tallet til å sole seg toppløs. Det har tydligvis ikke alle på over 70 år fått med seg...... 

3. Når du bor ved siden av en karaoke bar og du hører det 18394499 forsøk på en Bruno Mars sang. ELLER når noen forsøker seg på en Karaoke versjon av Halleluja. Da har du seriøst enten fått solstikk ellers har du drukket ALT for mye sangria.. Siste alternativ er at du er fra Tyskland. 

4. Alle folk går rundt i t-skjorter der det står "MALLORCA".. ja, du er på Mallorca. 

5. Du går på den ene restaurant bommen etter den andre fordi servitørene står og drar i deg hver gang du stopper for å se menyen.. Og noen (meg) har ikke hjerte til å si nei. Inntil videre har jeg bare klart å komme meg 15 meter ned av gaten. 

Jadda, jeg får sikkert flere erfaringer etterhvert, akkurat nå er det den karaoke baren som plager meg mest. Da de fortsatt holdte på klokken 00.30 i natt vurderte jeg seriøst å gå bort å ødelegge stemningen med en super klein coldplay versjon.. Men det ble ved tanken. Jeg er jo hverken tysk eller drita. 

 

 

Cala D'or

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Nå er vi i fine Cala D'or og det er virkelig en søt liten by.

Vi var oppe kl halv fire idag så det gikk helt fint at det var overskyet da vi endelig kom frem til hotellet kl 12. Det var godt å sove et par timer å våkne til solskinn. Idag har vi egentlig vært ganske late og ikke gjort så mye annet enn å gå litt rundt, spise digg tapas og nå skal vi kose oss med et glass vin på balkongen. 

Jeg gleder meg til hele 8 dager her og har allerede fått set litt av de vakre strendene. Jeg filmer også masse slik at jeg kan klippe sammen en video til dere sist på uken. En video sier ofte mere en 1000 ord. Cala D'or virker til en fin by å reise til om man vil føle seg trygg å kunne gå til alt. I tillegg er folk super snille, det er mange fra Skandinavia her og det er skikkelig vakkert. Selvom flyturen bare tok 2.5 time føles det som om vi er mye lengre borte. 

Håper dere koser dere hjemme, hører det er varmt og masse sol der og.

Klem, Emilie