Mat

5 ting jeg elsker akkurat nå

For en rar uke, helt siden Trump ble president har det vært rar stemning. Litt sånn "hva skjedde nå" og "hva skjer i fremtiden". Jeg synes det er kjempe skummelt og er oppriktig lei meg for at Obamba perioden er over, hva fremtiden bringer er vanskelig å si men jeg tror dette blir intressant. Mest av alt er jeg forbanna over at så mange mennesker har stemt på en person som er så nedverdigende mot både kvinder og andre etnisiteter. Men det får jeg ikke gjort noe med så da fokuserer jeg hellere på 5 ting jeg elsker ved uken som gikk. 

WHATSAPP

Hurra for moderne teknologi, den 2 timer lange telefon samtalen jeg hadde med stine-bestis idag var virkelig tiltrengt. Gleder meg som en unge til at hun kommer og besøker meg. Vi holder på å lage bucketlist over ting vi skal rekke mens hun er her.

BAYWALK

Bayen der jeg bor bruker jeg så mye som mulig, jeg elsker å gå ned på stranden etter jeg våkner og drikke morgenkaffen min der. Å bo rett ved havet er virkelig en luksus jeg setter så ekstremt stor pris på.  

LAURA

Roomien min som er helt konge, er så glad for at jeg fannt en amerikaner jeg digger såpass mye å bo med. Bortsett fra på mandager da, da hater jeg henne litt fordi det er measurement monday. Idag fikk jeg kjeft for de Doritosne jeg trodde jeg hadde sneket inn i leiligheten uten hun oppdaget det.. Hun fikk med seg det gitt. 

GOODONYA

Min nye favoritt kafe som jeg elsker å sitte på å studere, klager ikke på at kaffen blir servert i kopper på størrele med huet mitt. 

Processed with VSCOcam with p5 preset


DEN NYE LUGGEN MIN

Ok, litt rart punkt men må bare dele dette med dere. På søndag våknet jeg med lugg og skjønte ingenting. Lang lugg altså, til sånn rett ved kjeven men før var luggen min like lang som resten av håret mitt. Etter 2 glass vin får jeg alltid blackouts og Lørdag kveld hadde jeg tydeligvis lyst på lugg så da bare klipte jeg det da vel.... med en kjøkkensaks. Og det ble overraskende bra haha! Hadde aldri forsøkt på å klippe meg edru, men er tydeligvis litt mer kreativ med et glas vin innabords. 

 

Elderflower Dream

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Jeg må bare dele denne opskriften med dere, dette har vært sommerens drink herhjemme og jeg kommer til å fortsette med den, for den er rett og slet nydelig. Jeg bruker å ha den som velkomstdrink da den ikke er veldig sterk. Perfekt å servere gjesterne dine året rundt.

Her kommer den veldig enkle opskriften:

4 dl champagne

3 dl elderflower likør

6 dl Farris

Ha i kalde isbiter, lime skiver, blåbær, bringebær og kanskje litt mynte. Hvis du vil ha den sterkere er det bare å ta i litt mere champagne :-)

Min favoritt smoothie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with hb1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with hb1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with hb1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with hb1 preset

Jeg er ikke et frokostmenneske, når alle gleder seg til hotell frokost sover jeg heller litt ekstra. Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg har aldri hatt matlyst på morgningen. Flere som har det sånn? Noe som jeg derimot har lyst på er smoothie, så da lager jeg like gjerne denne hver dag. Det er litt forskjellig om jeg bruker jordbær eller bringebær men jeg går hvertfall ikke lei. 

Oppskriften er veldig enkel, jeg bruker:

1 skål frosne bær

1 hel banan

1 spsk chia frø

1 spsk whey protein pulver. 

litt lett melk. 

jeg spiser protein pulver fordi jeg trener en del og fordi jeg ikke spiser kjøtt mere enn et par ganger i mnd. Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg egentlig ikke er så glad i smaken så da kan jeg like gjerne la være. Derfor er det viktig å få i seg litt ekstra proteiner. 

Chia frø spiser jeg fordi de har højt omega-3 innhold, samt fiber, protein og calcium. 

Super god og med masse gode vitaminer og proteiner i. Håper du liker den også :-)


 

Noe skikkelig godt til helgen

Idag kom en av beste venninne mine på lunsj og da laget jeg laks ceviche med guacamole. Dette var noe jeg alltid bestilte på favoritt restauranten min i London. Dette er både sundt og godt. Jeg spiser sjeldent kjøtt, max 1-2 ganger i uken. Jeg liker ikke smaken så derfor spiser vi mye fisk her hjemme. Dette er perfekt som forrett eller lunsj de dagene du skal ha noe ekstra godt. 

Du trenger til 2 pers:

1 liten salma laks, 2 Advokadoer, 1/2 rødløk, 2 vårløk, 1 Mango, 1 spsk Rømme, 1 sitron båt, 1 Lime


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjær laksen i småbiter og mariner med en hel Lime, rør i vårløk. Limen "steker" laksen og gir en frisk smak. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mos Advokado, kutt rødløk og blann i sammen med litt sitron. Smak til med salt. 

 

Så putter du først laksen i et glass, deretter guacamole på topp og vender koppen opp ned på tallerkenen. Jeg anbefaler egentlig et litt højere og smalere glass enn det jeg har brukt her for så blir det litt finere enn det jeg fikk til. Ta på masse Mango, det er så godt til. 

Dette er sååå godt, så hvis du er glad i laks og guacamole må du bare prøve. 

Mamma's Persille Pesto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er ikke det her akkurat noen mat blog, MEN jeg må likevel dele verdens diggeste pesto med dere! Dette har jeg alltid en skål av i kjøleskapet og den forsvinner fort for å si det sånn. Vi spiser den både på brødskiva eller til nygrillet middag. Dette gjør virkelig en kjedelig brødskive med pålegg så mye diggere. 

Nå har jeg ikke spurt mamma om lov til å dele oppskriften, men jeg gjør det likevel ;-) 

2 bundter Persille

60 gram ristet pinjekjerner 

3/4 sitron

60 gram Parmesan ost

1-2 fed hvitløk

1.5 dl Solsikke olje eller annen olje (ikke bruk oliven olje, det gjør pestoen bitter)

 

Så blender du bare alt dette og smaker evt til med salt eller mer sitron. Enkelt og greit - OG SÅ GODT! Jeg har bare en advarsel og det er at pesto fra butikken kommer aldri til å være godt igjen, dette er så mye bedre. 
 

hits