hits

september 2016

En soleklar favoritt

"Wanna do homework by the pool?"

Venninnen min sa selvfølgelig ja med en gang! Lekser blir med gang litt hyggeligere når man kan skrive og bade i pausene. Her er solen virkelig sterk og jeg husker å smøre meg hver eneste dag. Jeg er ikke så fan av drugstore solkremer så med meg hjemmefra norge pakket jeg Cosmica solkremene mine. Faktor 50 til ansiktet og leppepomaden som dufter vanille og beskytter med faktor 30 er en soleklar favoritt!

Husk at selvom det blir kaldere hjemme i Norge nå trenger huden fortsatt beskyttelse, ansiktskremen er perfekt under foundation eller annen sminke!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a2 preset

 

These boots are made for walking

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a1 preset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a1 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a1 preset

 

Det er litt for varmt her nå altså, nå er vi på 3 dagen med 40 pluss grader og det er litt i overkant. Jeg er både hoven i ansiktet og i resten av kroppen så nå håper jeg det blir 10 grader kaldere asap.

Jeg skal så klart ikke klage for hjemme i Norge går det mot høsten og selvom jeg gjerne skulle kledd meg i fine høstklær trives jeg helt klart best på sommeren - og i San Diego er det sommer sånn ca 10 måneder i året!

Selvom det har vært så varmt har jeg faktisk gått rundt i disse fine bootsne fra Caroline Berg Eriksen sin kolleksjon for Bianco. De er så gode at selvom jeg gikk 11 timer i de i disneyland på søndag (i 40 varmegrader!) fikk jeg ikke et eneste gnagsår. Jeg er en skikkelig boots jente, men det er ikke alle som er like behagelige, disse leverer virkelig både når det kommer til komfort og design. Jeg synes Caroline er en utrolig flink og veldig snill jente som jeg heier på, tror til og med jeg skal kjøpe meg enda et par fra kolleksjonen. 

Klassiske, fine og et must i min garderobe - anbefaler virkelig dere å prøve disse neste gang du er innom Bianco. 

****

San Diego is a bit too hot these days - this is the 3rd day of 40 celcius and even though i dont want to complain, i can't wait until we hit the 30ies again. 

Even though its been really warm i'm still wearing my favourite booties that Caroline Berg Eriksen designed for Bianco! I absolutely love them - they are so comfy and a new musthave in my wardrobe. 

3 plagg jeg elsker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Det er 3 ting jeg ikke kan leve uten (ok nå overdramatiserer jeg litt, men det føles nesten sånn)

Ett: Skinnjakkene mine, spesielt denne fra Zara. 2. Celine brillene mine som du finner her og 3 hvite, feminine kjoler. 

Disse bildene tok jeg for noen uker siden til S2 magasinet, hvis ikke du allerede har lest det kan du lese det her. Jeg deler en morsom historie om dengang noen stjal skinnjakken min.. mens jeg sov.. med den på!

 Eline og resten av side2 teamet gjør en fantastisk jobb med dette magasinet, jeg elsker innholdet og blir stolt av å være en side 2 blogger! Håper dere liker det like mye som meg.

Klem, Emilie

 

Jeg liker deg best i mørket.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Hei fine dere! Har dere Hatt en bra dag så langt? Her er klokken 5 på morningen og jeg må bare gi meg når det kommer til å sove, det var så varmt i nat at ikke engang viften på rommet mitt hjelper stort. 

Egentlig er det litt greit å være våken på natta / tidelig morning. Jeg er et nattmenneske og trives Best når det er mørkt. Jeg liker meg bare Best på natta. Kanskje jeg var vampyr i ett tidligere liv ;-)

Tittet bare innom for å si hei! Stor klem <3

 

LETS GO TO DISNEYLAND

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Sent lørdag fikk jeg en melding av Valerie "LETS GO TO DISNEYLAND TOMORROW"

Valerie hadde fikset gratis billetter og jeg var ikke vanskelig å be. Jeg har aldri vært i disneyland så det var skikkelig gøy! Vi var i Disneyland i hele 11 timer og gikk nesten 15 kilometer i 35 grader! Vi var ganske slitne da vi kom hjem igår for å si det mildt og turen ned highway 405 kjentes ekstra lang igår. Disneyland anbefales virkelig til de av dere som skal til California, om jeg skulle gjøre det igjen hadde jeg kanskje valgt en dag der det var litt kaldere. 35 grader er virkelig varmt og litt ubehagelig. 

Valerie er min nye venninne her i USA, vi møttes tilfeldig i forrige uke og har hengt sammen siden. Jeg liker når sånt skjer og man fra fra starten av har en connection. Det er super digg å ha en venninne her, spesielt når mine bestiser er hjemme i Norge. Hun er egentlig fra New York men har som meg en kjærlighet til San Diego. Vi er allerede ved å planlegge hvilke eventyr vi skal på til helgen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
 

****

"LETS GO TO DISNEYLAND" - Valerie wrote me late Saturday night. 

She didn't have to convince me, since I've never been to Disneyland I was super excited.

We spend 11 hours and walked 15 kilometers in Disneyland. It was 35 celcius so it was quite frankly too hot - BUT we had so much fun. I really recommend going if you haven't been, regardless of how old your are. I felt too old to wear the disney ears though, but when i look at the pictures i wish i would because the girls looks so cute.

Valerie in the overalls is my new friend here in San Diego. I love when you meet people you instantly connect with. We met randomly last week. We were in a group of friends and talked so much we basically had to ask people to go away because we had so much to talk about. Haha. I really like her and I'm super glad i finally have a girlfriend here. We are already planning our next adventure together!

 

 

 

Jeg har aldri vært alene
 

Jeg vokser litt hver dag, ikke i høyden akkurat - men jeg vokser. Jeg føler meg mer sterk enn jeg har vært på lenge. Psykisk, absolutt ikke fysisk for jeg har ikke trent siden jeg kom til USA. 

Jeg nevnte såvidt i et tidligere innlegg at det hadde vært tøft å reise, spesielt dagene før jeg dro fra Oslo og de første dagene i USA. Jeg tror ikke jeg har grått så mye i hele mitt liv som de dagene. De var som om jeg hadde en indre krig med meg selv og en dårlig samvittighet som bare vokste seg større i takt med at jeg sa farvel til mennesker som betyr mye for meg. 

Det var en del av meg som angret allerede før jeg dro. Nå er jeg evig taknemmelig for at jeg ikke hørte på akkurat den delen. Det er ikke sånn at livet er et glansbilde nå, absolutt ikke. Jeg kjenner litt på ensomheten og det å være alene. Men akkurat det tror jeg kanskje er veldig sunnt for meg. 

Jeg har aldrig vært alene

Jeg har alltid hatt en kjæreste, familie eller en venninne jeg kunne løpe til når det ble ekstra tungt. Det har jeg ikke nå for alle de menneskene jeg er mest glad i er langt unna. Jeg tror det er bra for meg å være alene, å være uavhengig for jeg har en tendens til å bli alt for avhengig av andre mennesker. Jeg definerer ofte min egen lykke utifra hvordan menneskene rundt meg har det, nå har jeg bare meg selv å tenke på. Hva liker Emilie, hva blir Emilie glad av? Jeg burde kanskje ha fasit på dette i en alder av 27, men det har jeg altså ikke. 

Selvom jeg nå er mye alene nyter jeg friheten i det. Det er fint å se at jeg faktisk klarer det helt fint. Jeg setter plutselig mye mer pris på de små tingene i hverdagen. Som å gå en lang tur ved stranden, hente morgenkaffen min litt opp i gaten, dra på konsert - JA imorgen skal jeg faktisk på konsert helt alene. 

Det fineste med alt det her er at jeg kjenner jeg våkner litt lykkeligere hver eneste dag. De depressive tankene blir mer og mer borte. Hjertet slår litt fortere når jeg blir glad, sommerfuglene basker litt mer i magen når jeg gleder meg til noe og solen kjennes ut som om den bare skinner for meg, spesielt på mandager hvor jeg har fri og spiser frokost på stranden. 

Jeg har det ganske fint jeg, på mange måter tror jeg denne reisen kommer til å utvikle meg mer enn noe annet før har gjort. 

Kjære Emilie, takk for at du fulgte hjernen og ikke hjertet for en gangs skyld! Du er egentlig ganske smart noen ganger.  

 

 

September Favourites

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Siden September har fløyet forbi og vi snart starter på Oktober tenkte jeg å dele et sniktitt på mine favoritter fra September så langt. 

En utdypende introduksjon til produktene kommer senere men jeg måtte bare dele et lite bilde først. Det er visst ikke til å legge skjul på at Armani og Lancome oftest blir en favoritt her i huset. Det er helt klart de to merkene jeg bruker mest og jeg finner hele tiden nye "must-haves" hos de. 

//

September flew by fast and we are approaching October with the speed of light. I though I would share a sneak peak picture of my favourite products in September. Its not a secret that Lancome and Armani always ends up as a favourite of mine. I dont know why but they keep creating products that becomes must-haves in my makeup bag. 

Fortsatt i live

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg er fortsatt i live altså! Den siste uken har jeg stirret i taket og vært syk som aldri før. Med untak av et par lufteturer med jentene har jeg sovet og stortset ikke annet. Jeg har også gått glipp av 4 skole dager noe som kjennes veldig kjipt men sånn er det. Heldigvis skjedde det nå og ikke rundt eksamenstider. Jeg har vært så stressa at legen oppdaget at jeg både hadde for højt blodtryk og hjerterytme.. Men nå, nå går det fremover og jeg kom meg ned på stranden Idag hvor jeg har kost meg med min amerikanske "familie". De av dere som følger meg på snap har nok oppdaget at jeg ikke har gjort så mye annet enn å være med de, men det er så godt å ha noen som tar vare på en herborte. Det å flytte har vært tøft, jeg skal ikke juge. Det har vært mye tårer. Men de siste dagene har jeg tenkt at jeg gjerne kunne bodd her for altid, for jeg er så lykkelig. En lykke følelse jeg har higet etter lenge. 

Nå lover jeg dere at jeg ikke skal glemme dere bort mer, jeg skal skrive til dere og om eventyret mitt hver dag. Opp og ned turer og alt det fine som skjer. Takk for at dere følger, leser og kommenterer. Jeg har lest hver eneste kommentar og jeg skal svare dere ASAP <3  

litt bilder fra Idag, jeg er likblek etter å ha ligget i sengen og spist null i flere dager men solen kjentes ekstra snill Idag og jeg trengte de solstrålerne. 

 

Nå er det lov å sutre litt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Altså hello, jeg vet ikke om det er noe i vannet her som gjør meg syk men nå har jeg altså halsbetennelse for andre gang på 3 uker. Idag har jeg vært her i akkurat 3 uker og det føles egentlig som mye lengre for det har skjedd så mye. Kanskje tempoet er litt for høyt og kroppen sier stop. Jeg har egentlig været ganske fornuftig, lagt meg tidelig, holdt meg unna alkohol og levd ganske fornuftig men likevel ligger jeg her igjen da og kan ikke annet enn å sutre over det er 28 grader ute og jeg ligger jer.. Får håpe jeg straks er tilbake i topform for jeg har ikke tid til å gå glipp av skole. Vi har en ganske strengt policy og etter 2 fraværstimer blir man kastet ut, man har ikke tid til å være syk med andre ord. 

Hvordan går det hjemme i Norge da? Må indrømme at jeg savner mit kjære Oslo litt. Det savnet blir nok bare større og større som tiden går. Heldigvis er det ikke lenge til juleferie hvor turen går hjem <3 

 

ON REPEAT

Jeg er helt forelsket... i en sang. Jeg har ikke lyst til å tenke på hvor mange timer jeg har brukt på å høre den de siste dagene, så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele den med dere og.. Elsker å finne nye bands og bli forelsket i nye sanger. Dette bandet består av to britiske gutter som skriver, produserer og spiller alt selv. OG BEST AV ALT, igår kjøpte jeg billetter til å se de live her i San Diego i Oktober!

 

 

 

USA - du er fin, men litt rar å...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
 

Det er et par ting som jeg helt hadde glemt bort da jeg reiste til USA, nemlig hvor forskjellige noen ting er fra hjemme. Her er et par ting som jeg har kommet over i det siste.

1. De har som regel aldri smakt hjemmelaget potetstappe. (eller noe annet hjemmelaget) Hallooo, det sier vel litt. Datteren til venninnen min på 12 laget middag her om dagen og sa at idag skulle vi ha ekte potetstappe og ikke den ekle laget av pulver. Viste seg at den ekte potetstappen var en som var kjøpt på boks og som skulle varmes i mikro. Hun ble noe overrasket da jeg sa det gikk an å lage helt fint selv. 

2. ALDRI bestil en stor latte, milkshake, cola eller noe som helst i størrelsen stor. Med mindre du har lyst til å vandre rundt med en kopp på 1 liter i hånden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

3. Du kjører til ALT, også om det bare er 1 kilometer til butikken. De blir helt sjokka når jeg foreslår å gå eller sykle. Herregud, hvis du sykler er du G.A.L ! Det er med andre ord noe problematisk ikke å ha lappen her. 

4. Når du sier du er fra Skandinavien blir du behandlet som en kjendis. Ja vi har det bra i skandinavia men noen amerikanere tror vi kommer fra et eventyrland. 

5. Barn får ikke lov til å gå noe sted alene, bare det å la en 12 årige vente i bilen mens du er på butikken kan du komme i fengsel for. 

6. Du får ikke lov å bli med på klassetur til mexico, hvis du har langt blond hår. Jeg er den eneste som ikke får lov å bli med på turen fordi de rett og slett er redd for noen skal kidnappe meg.. jeg trodde først det var en spøk, men det var helt seriøst. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

7. Staten California har flere dommere tilsammen enn noe annet land i verden. Fordi folk ikke gjør annet enn å saksøke hverandre. Det vet jeg egentlig bare fordi en av underviserne mine er den øverste dommeren i San Diego. Vi har forresten fått direkte nummeret til han, bare sånn i tilfelle en av oss skulle bli saksøkt eller arrestert. Det er visst ikke første gang det har skjedd.

8. Hvis du går brisen rundt på gaten og blir stoppet av politiet kommer du i fengsel. Hvis du i tilleg er utenlands student og ikke har visumet ditt på deg blir du højst sannsynlig depotert.... 

 

Jadda, bare å oppfører seg her. og lære de kjære amerikanere hvordan man lager hjemmelaget mat (som ikke er fra boks)

 

Beach, please

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

I could get used to this 

Livet er litt sånn her om dagen: strand, sol, barbercue og enda mere sol. Ganske fint med andre ord. Det er Labour Day her noe som vil sie at vi har Hatt lang helg. Det skal man ikke klage på! I helgen har vi ikke gjort stort annet enn å være på stranden sånn ca døgnet rundt og Idag er ingen undtakelse. Livet er ganske fint sånn set.

 

 

Kan vi begynne å heie på hverandre nå?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

Noen ganger kommer jeg over et tema eller artikkel som gjør meg så sinnt at jeg bare må få luftet tankene mine her. En blog kan være et befriende sted å dele tanker og meninger noe som jeg liker å gjøre engang i blannt. En blog kan også være en platform hvor en kan ta op temaer som betyr mye for en. Noe som betyr mye for meg er at heie på andre jenter. Det er viktig for meg at vi heier hverandre opp og ikke drar hverandre ned. Når en har blogg, spesielt om man har en stor blogg kan man bli utsatt for negative kommentarer, noen blir diskutert på usakelige nettforum og diverse hatgrupper på Facebook. Jeg har aldri skjønt meg på at noen i det hele tatt gidder å skrive negative og hatefulle kommentarer til andre mennesker. Det gir rett og slett ikke mening i huet mitt. De største bloggerne i Norge er generelt set også de som får mest hat. Jo flere lesere de har jo mere utsatt er de. Det finnes mange mennesker derute som har en subjektiv mening om de utifra et bilde de har valgt å danne seg i huet. Det er trist. 

Grunnen til at jeg kom til å tenkte på dette var i utgangspunktet at jeg kom over en artikkel på Minmote som handlet om Caroline Berg Eriksens sin nye sko kolleksjon. Du tenker kanskje at det umuligt kan være så mye negativt å si om en sko kolleksjon, det tenkte hvertfall jeg, men da tok både du og jeg feil. Det blir helt ærlig for teit for meg at noen gidder skrive en artikkel hvor det ikke er EN eneste paragraf som enten startes eller avsluttes med negativt søppel. Jeg skjønner at Minmote er ment som en mote plattform som liker å gi tips til i dette tilfellet "hva du bør shopper og hva du bør droppe", men jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å få inn så mye negativt i en artikkel. Jeg måtte lese over artikkelen et par ganger fordi den irriterte meg, det finnes nemlig ikke en eneste setning i hele artikkelen som ikke enten nedgjør kolleksjonen, den tidligere kolleksjonen og for å toppe det: blog samarbeide generelt. De velger å avslutte svadaen med en uttalelse om hvordan bloggere kan skade merkevarer og hvordan brands i det hele tatt burde holde seg langt unna bloggere fordi de kan finne på å si kulturelt uakseptable ting, gjøre kriminelle ting eller miste lesere. For min del blir det litt som å si at en faktisk ikke kan samarbeide med noen her i verden for TENK om de gjør noe kriminelt eller sier noe uakseptabelt. 

Prinsipielt set handler dette ikke om artiklen, det handler om at jeg ikke skjønner hvorfor det fortsatt er akseptert å dra hverandre ned så åpenlyst. I dette tilfelle håper jeg at artikklen er ment som en anmeldelse av den nevnte sko kolleksjon, likevel fremstår den som åpenlys negativtet og hetch. Når en faktisk ikke klarer å starte en eneste setning uten å avslutte med noe ufint eller lite objektivt så blir det litt for teit for min del. Så mye negativt finnes det faktisk ikke å si om sko ;-)

Jeg heier hvertfall på deg og alle andre som velger å dra hverandre opp i stedet for ned. Og så heier jeg på Caroline fordi hun er en flott og hardtarbeidende jente.  Hun er snill, flink og jeg er skikkelig imponert over alt hun får til. Jeg gleder meg til å ta i bruk de skoene jeg har jeg fått takk i fra kolleksjonen hennes, sko som jeg lenge har manglet i garderoben og som jeg skal bruke i mange år fremover. Snart vil jeg vise dere hvilket par jeg bare måtte ha med i kofferten hele veien til California. 

 

Sender en stor god nattaklem fra varme Californien til alle mine fine lesere! 

 

 

Find me on

Det går litt ut over blogg rutiner å bli vant med tidsforskjell og komme på plass i et nytt hjem. Jeg skal helt ærlig også indrømme at det er uvant å være tilbake på skolebænken - spesielt med tanke på at jeg to dager i uken først er ferdig kl 21 på skolen. Snart er jeg på plass i et lite hus midt på stranden i min Favoritt bydel og så skal de gode blogg rutiner genindføres. Enn så lenge så oppdaterer jeg mer enn noen gang på Snapchat så hvis du vil følge meg der heter jeg nadjaemilie <3 

 

Obsessed

For en stund siden fannt jeg en Instagram konto som har tryllebundet meg siden. Jeg scroller gjennem flere ganger daglig og trykker printscreen som aldri før. Jeg har på følelsen at jeg snart har lagret samtlige bilder som finnes på kontoen.

Det er noe spesielt med det. Noe vakkert. Hvordan vi observerer og assosiere bilder, musikk og dufter. Det er så individuelt og vekker følelser. Kanskje bildene ikke gir deg det samme som de gir meg, kanskje de gjør det. Men eller annen følelse eller en tanke om et halvveis glemt tid og sted håper jeg de gir deg. Om ikke annet så bare en god start på denne fredagen. Du finner flere på theloversanddriftersclub