hits

juni 2016

Ting jeg ønsker meg

Jeg har hele tiden små prosjekter på gang i leiligheten. Når det kommer til interiør og dill dall foretrekker jeg at det er budsjettvennlig, jeg vet nemlig aldri når jeg går lei. Større møbler sånn som sofaer etc har jeg brukt litt penger på men når det kommer til pynte ting er det fullt mulig å finne en løsning som lommeboken også er ok med. Det neste jeg ønsker meg er en minibar. haha! Jeg vet det høres teit ut men etter å ha scrollet gjennom pinterest fikk jeg så mye inspirasjon. Vi har en vegg i stuen som er litt tom og her hadde en liten mini bar gjort seg fint. Jeg har arvet noen fine krystall flasker av Oldefar som jeg gleder meg til å ta i bruk i mini baren. Her er litt inspo. 

Jeg vil ha plass til litt mere enn en minibar, derfor fannt jeg ut at et avlastningsbord er perfekt. Det blir en blanding av minibar og dill. Jeg vil gjerne ha et speil, noen bilde rammer, coffeetable boks og disse fine interiør tingene jeg fannt hos Ellos på bordet. Løsningen blir nok Ikea bordet dere ser over, til en pris på rett under 500 lappen er det helt innafor. Jeg tror nesten jeg må overtale en venninne til å bli med i Ikea asap, typen er nemlig lei!

Ikea bord her

Marmorfat her

Glassboks her

Speil her

Glasskuppel her

Sappo Boks her

Hva synes dere om ideen?

 

Litt nytt hjemme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset


Jeg har fått dilla på å innrede med mørke farger, derfor var det ikke tvivl om at klesskapet vi trengte til soverommet skulle være mørkt. Vi dro på Ikea for noen uker siden og kjøpte dette skapet plus en masse annet vi trengte til leiligheten. Det er litt atypisk skandinavere å innrede med mørke farger men det er mer og mer i vinden at male veggene mørke og innrede med mørke farger. Her i leiligheten er alle vegger klassisk hvit, jeg hadde ikke overskudd til å tenke på maling også da vi skulle renovere en hel leilighet så det ble bare sånn. I ettertid har jeg tenkt flere ganger på å male gangen eller et annet rom i en mørkere farge. Vi får se om det blir ved tanken eller om jeg faktisk gjør noe med det, det blir først om en sund i så fall for jeg blir fortsatt halv dårlig av å tenke på oppussing. 

Et lite tip: hvis du leter etter fine fløyels puter så har Ikea et super fint utvalg til nesten ingen penger. Jeg har kjøpt fløyelsputene mine i soverommet der. 

Nå er soverommet nesten ferdig og det mangler bare sengegavl. Hadde vi valgt hvit klesskap hadde rommet sikkert føltes større. Sort tar mye plass, men jeg synes det gir en eksklusiv "hotell roms" følelse som jeg gjerne ville ha på soverommet. Igår da regnet pisket ned og det var helt stille i bakgården, lå jeg der i sengen og tenkte på hvor glad jeg er vi satset og kjøpte ett oppusings objekt. Det krevde blod, svette og mange tårer men jeg føler meg mer hjemme her enn jeg noen gang har gjort noe annet sted. 

Kommer jeg til å angre?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg tenker mye på dette med Master i USA om dagen. Hadde jeg vært 20 år igjen, hadde jeg bare dratt uten å tenkte så mye over det. Det er rart hvordan store beslutninger blir vanskeligere å ta når vi blir eldre selvom det egentlig burde være motsatt. Kanskje det er fordi vi blir klar over at handlinger har konsekvenser, både gode og dårligere. Og så tenker jeg på dette med at det bare er ett år. At det går fort. Men jeg har reist vekk før og jeg vet også at ting endrer seg. Som da jeg flyttet fra en stor venne gruppe i København og idag bare har 3 igjen. 

Jeg tenker på det med å være langt unna familie. Hva om noe skjer med de mens jeg er borte, da kan jeg ikke bare dra hjem på 2 timer slik jeg kan nå. Jeg tenker på savnet og tidsforskjellen. Hvordan skal jeg få til å prate 2 timer på telefon med mamma om dagen med 9 timers tidsforskjell. Små tanker men ting som betyr mye for meg i hverdagen. 

Jeg tenker på mine 6 beste venninner. Som jeg er skikkelig heldig å ha.  Jeg har faktisk aldri hatt finere vennskaper eller relasjoner jeg setter mere pris på enn de. Jeg synes det er kjipt å gå glipp av bursdager, jentekvelder og all den kjærligheten de gir meg. Jeg trenger ikke en stor jentegjeng, jeg trenger bare de. Hver og en er helt unike og bidrar med så mye innhold til livet mitt. 

Og så tenker jeg på noe så materialistisk som leiligheten min. Jeg elsker de 88 kvadrat meterne som definerer mitt første hjem. Det er min lille verden som jeg har gjort til akkurat det jeg alltid har drømt om. Jo eldre jeg blir jo større trygghets narkoman blir jeg - jeg er helt avhengig av å ha noe jeg vet er stabilt. Før kunne jeg bo i en koffert og være fornøyd. Nå søker jeg konstant etter stabilitet samtidig med en del av meg jager på eventyr og nye drømmer. 

Jeg tenker også på dere, om dere synes det er like interessant å følge meg i USA eller om jeg blir mindre relevant for dere. Jeg elsker den daglige kontakten og kommentarene dere legger igjen. Det er det første jeg sjekker på sosiale medier, før mail, facebook og insta. Det er så fint å høre fra dere. 

Og så tenker jeg at jeg er sinnsykt tullete som tenker på alt dette. For det er jo bare et år og sannsynligvis blir det et helt fantastisk år. Det er viktig ikke å la alle disse tanker kontrollere hva det er jeg virkelig vil. For leiligheten er her jo fortsatt når jeg kommer hjem, det samme er venninnene mine og forhåpentligvis dere. 

Her om dagen fikk jeg et stort legat av Nordea som tilskudd til masteren min. Der var 4000 søkere og bare få hundrede som fikk et legat. Det var et skulderklapp og et selvtillids boost - jeg skal klare dette. Neste steg på to-do listen er visum. Så får vi se hvordan det går. Jeg har fortsatt ikke besluttet meg helt, enn så lenge tar jeg en dag om gangen og kjenner etter i hjertet.

Jeg har aldri valgt med huet, hjertet får ene og alene bestemme.  

That Sunday Feeling

 

Det er sjeldent at ett beauty produkt får sit helt eget innlegg, men denne lille øyenbryns børsten er hands down det beste jeg noengang har prøvd så da fortjener det et eget innlegg. 

Jeg har prøvd mye forskjellig for å få mine sparsomme og evig problematiske øyenbryn til å bli en verdig cara delvigne kopi. Dette er nok det nærmeste jeg kommer og jeg er mer enn fornøyd. 

Jeg vet ikke om det er børsten eller konsistensen på den fargede gel'en som er så bra, men en ting er sikkert. Denne skal jeg bruke helt til det ikke går ann å kjøpe den lengre (la oss håpe det aldri skjer)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
 

Denne kommer fra Lancôme og heter Sourcils Styler, jeg har den i fargen 03!

Virkelig verdt hver en eneste krone, brynene er perfekte hele dagen og den gir både farge, struktur og plumper opp brynene.  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Håber dere har en fin kveld, jeg skal nyte den siste dagen hjemme hos foreldrene mine før turen går tilbake til Oslo. 

 

Solnedgang i Onsevig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Der er alltid fine solnedganger i Onsevig, men idag var den ekstra fin og jeg løp inn og fant fram kameraet. Se så vakkert! Jeg elsker denne plassen mer enn noe annet sted på jorden, her er det så stille at vi løper bot til vinduene og ser hvem som kjører forbi når det ca 1. gang i døgnet kjører noen ute på den lille veien nede til huset vårt. 

Mamma og pappa kjøpte det som sommerhus for 7 år siden, etter 2 år var de aldri i barndomshjemmet mitt så de solgte det og flyttet ut hit. Det var en god beslutning, for her er det nydelig. Den første oppgaven pappa hadde som snekker for 35 år siden var å snekre noe på dette huset. Da sa han at her skulle han bo når han ble gammel. Og sånn ble det, han er jo ikke gammel enda selvom han blir 52 idag. Men drømmen gikk hvertfall i oppfyllelse og det er litt morsomt å tenke på.

Håper dere har en fin kveld,

Klem Emilie

Treningsglede og tanker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Da jeg først kjente på at jeg var deprimert tenkte jeg at jeg skulle trene meg ut av det. Det var hvertfall en del av planen min men det ble ikke helt sånn. Faktum er at det siste jeg har hatt lyst til de siste mange månedene er å trene og når jeg ikke fikk pellet meg på trenings sentret fikk jeg bare enda dårligere samvittighet og ble i enda dårligere humør. Med andre ord - det var en dum sirkel. 

Venninnen min Amalie er PT og trener på Barrys Bootcamp og hun fikk meg til å våkne opp. "Hvis du ikke har lyst til å trene så er det ingen som sier du MÅ trene, Emilie. På et eller annet tidspunkt kommer treningslysten tilbake og så setter du igang, inntil da tar du deg treningsfri" - og det var en befrielse at hun sa det for hvem sier egentlig at man MÅ trene når man ikke har lyst.. Bare huet dit! ingen andre. 

Nå 2 måneder etter kjenner jeg på den igjen, treningsgleden. Akkurat nå finnes det ikke noe som er bedre enn en løpetur i skogen med musikk på ørene og vinden i håret. Lysten kom tilbake, akkurat sånn som Amalie sa den ville og nå skal jeg melde meg inn på Barrys Bootcamp igjen.. And kick some ass ;-)

Jeg vet jo at jeg blir glad av å trene men det er riktig hva Amalie sier, hvis treningsgleden er borte og det bare er mas er det ikke noe vits å tvinge deg selv igjennom det. Den kommer tilbake. Ingen sier at du MÅ trene, selvfølgelig er det viktig å bevege seg men bevegelse får du også av å gå en tur. Nei, trening skal være gøy, ikke mas og det synes jeg er viktig å pointere i et samfunn hvor man helst skal sjekke inn på treningssenret x antall ganger i uken for å oppnå applaus på facebook.

Nå skal jeg løpe meg en tur, fordi jeg VIL, ikke fordi huet mit sier jeg MÅ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset

My favourite Instagrammers

Hei fra en trøtt Emilie, vi reiste fra Cala D'or igår og var først hjemme engang i natt. Nå skal jeg nyte noen dager i Danmark før turen går tilbake til Norge. Mine beste tips til Cala D'or skal jeg dele senere men enn så lenge tenkte jeg å dele mine favoritter på Instagram. Det er en god mix av inspirerende venninner og instagram kontoer med fantastiske bilder. 


Maj, Eller Majse som jeg kaller henne er min barndomsvenninne og fargerik som få. Jeg elsker at hun er seg selv til fingertuppene. Jeg blir glad av å se på bildene hennes og jenta er like fargerik og søt som person, som hun er på bildene. 


Amalie, en av mine beste venninner og kanskje den råeste PT'en jeg kjenner. Vil du ha trenings inspo, motivasjon og små video klipp så er det henne du skal følge. Amalie er trener på Barry's bootcamp og PT. 

 

Monica, er så vakker at jeg bare må følge henne,hun har også nylig begynt å blogge. Jeg kjenner henne kun gjennom Instagram men hun virker super søt og utrolig flink. Hun ligger alltid ut fine bilder. Ikke så rart hun ble Miss World Norway i 2014. 

 

SameSwim, bikini brandet til PeaceLoveShea, sinnsykt kule bilder - jeg drømmer meg bort til hvite sand strender og sol hver gang Same Swim oppdaterer Instagram. 

 

 


Tsutsumi, jeg elsker Sumi. Henne jeg har lært å kjenne gjennom bloggen og hun er like snill i virkeligheten som hun ser ut på bilder. 
Kristina, min FAVORITT sørlending. Hvor skal jeg starte? Difinitivt den morsommeste og mest godhjertede jenta jeg vet om. Hun er smart, snill og helt sinnsykt morsomt. I tillegg til det har hun noen gode partytriks i boken og står alltid for underholdningen på fest ;-)


Wulff'en, min eldste venninne i oslo. Vi har kjent hverandre i 7 år og hun er en av mine beste venninner i hele verden. Ida er kanskje også den venninnen som har like mørk humor som meg selv. Vi pleier å si at vi ler med manne latter når vi er sammen. Stine, For sunn matinspo, treningsglede og ja, generelt bare glede så skal du følge stine. Hun er så sprudlende, blid og positiv. I tillegg til det er hun helt rå på et kjøkken. Stine studere Livstilsendring og folkehelse og er derfor veldig flink på å dele sunne oppskrifter. 


TuulaVintage, no words needed. Fantastiske bilder, reise inspo og outfits <3 Sjanaelise, En yoga konto men mye mer enn det. De mest fantastiske bildene og yoga inspirasjon. 


RockyBarnes, Elsker stilen hennes, bildene og ja.. alt. 

På Instagram hetter jeg emiliena og du kan veldig gjerne følge meg hvis du vil.

Del gjerne dine favoritt Instagrammers i komentarfeltet

 

Hiking i Mondrago

Vi har på denne uken hatt 2 dager med overskyet vær. Det har egentlig vært litt greit, hvert fall når man som meg blir passe svidd i solen uansett hvor høy faktor jeg tar på. 

Her om dagen dro vi til Mondrago som er nasjonalparken på mallorca. Her var det mange hiking ruter og skikkelig vakkert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Fint ikke sannt? Den 3 gråværs dagen skulle vært idag men jeg tror gudene må ha hørt min stille bønn om sol igår kveld. Avtalen var nemlig at jeg skulle ut å prøve å ri på hest om det var overskyet til stor underholdning for søsteren min. Greia er bare at 1. jeg er livredd for hest og 2. de eneste 2 gangene jeg har sittet på en hest ble jeg kastet av. Ikke bare ble jeg kastet av, den kastet meg av i en stor bunke av råtne pærer og epler og jeg ble stukket av bier overalt på kroppen. Den andre gangen jeg ble kastet av vil jeg ikke gå ind på engang, for det er alt for flaut.

Håper dere koser dere og <3

Heia deg, som heier på andre.

 

Det er med største respekt for dere, alle dere, som tør å gå enn annen vei, at jeg skriver dette innlegget. Dette er noe jeg har tenkt på lenge og som fortsatt tar opp mye av tankene mine. Det er som om generasjon prestasjon er så opptatt av utdannelse, "å være noe", å fremstå riktig, å ha det helt rette cv'et at alle de som ikke går samme vei blir set ned på. Jeg har jo studert på universitet men det var fordi det var riktig for meg, det betyr ikke at det er riktig for deg. og det betyr hvertfall ikke at du er mindre verdt på noen som helst måte. 

"Han er bare snekker" eller "jeg vil ikke date han for han er bare bilmekaniker"... for noe tull. Dette er fraser jeg faktisk har hørt folk si, og jeg blir like sjokkert hver gang. 

Nå skal jeg si dere en ting. Pappaen min er utdannet snekker og jobbet som det i mange år. Han har senere viet hele sitt liv til utsatte barn og ungdom. Han er det smarteste mennesket jeg kjenner, og det trenger han ikke 6 års utdannelse for å være. Hvis det er ett menneske i livet mitt som jeg er skikkelig stolt over, så er det han. Helt inn i hjertet. 

Ikke kom her med dit "han er bare" for å definere folk ut i fra hvor mange års utdannelse de har, det er rett og slett uintelligent og veldig teit. 

Faktum er, at jeg har respekt for deg uanset hva du velger å gjøre med livet ditt, men jeg har lite respekt for mennesker som trykker ned mennesker fordi utdannelsen deres kanskje ikke er inne for de rammer som noen definere som acceptabel. 

Samfunnet trenger alle typer mennesker og uansett hva du velger definerer det ikke hvor smart du er eller som menneske. Tvert i mot. Det som definerer deg som menneske er hva du elsker, hva du brenner for og at du er fornøyd med det du gjør. 

Jeg er stolt av hvor jeg kommer fra og det sårer meg å høre at folk ser ned på de som kanskje ikke har studert i 6 år. Samtidig gjør det meg innmari stolt å ha foreldre som har kjempet for det de elsker.

Det er nok mer enn 20 gutter i Danmark som har sovet på sofaen vår, som pappa har tatt inn fordi de rett og slett ikke hadde familje som brydde seg om de. Han har øvelseskjørt med de, stått der når de har tatt eksamen. Han har sittet i moskeer på kneene sine og vist sin respekt når noen har dødd. Han har besøkt "guttene sine" i fengsel når de har holdt på med noe tull fordi han rett og slett bryr seg. Han har jobbet 24 timer i døgnet og kjørt og hentet noen midt på natten fordi de hadde blitt banket opp. Om ikke av sine foreldre så av noen andre. Og de fleste av disse personene har fått et normalt liv idag, med familje og alt livet har å by på. De kaller min pappa, pappa. Fordi han på alle måter har bidratt til at de har fått et normalt liv. Fordi han har gitt de ubetinget kjærlighet. Fordi han bryr seg. Og jeg er så stolt. Jeg deler gjerne pappaen min med flere, for han er så bra at hjertet mitt seriøst slår litt ekstra fort når jeg tenker på hvor mye denne mannen bryr seg om de som har det ekstra tungt. Han bruker hver dag av livet sitt som barn og unge medarbeider men når jobb dagen er slutt jobber pappa videre. For å hjelpe barn og ungdom er ikke som en vanlig jobb dag. Han stiller døgnet rundt, akkurat som han stiller for meg døgnet rundt. 

Så ikke fortel meg at en snekker "bare" er en snekker. Eller at noen med lavere utdanning enn deg er mindre verdt. Det handler om å være menneske. Og pappaen min, som opprindelig "bare er en snekker" har mere verdi, mere kjærlighet, er mere klok på livet og er smartere, enn noen utdannelse noengang lærer deg.

Heia alle dere, som ikke trykker andre ned. Som ikke ser ned på andre fordi de kanskje ikke er lege, advokat eller noe annet. Heia deg som følger drømmen din. Som gjør det DU er god på. Uanset hva det måtte være. Heia dere som ser mennesker fram for utdannelse. 

Heia Pappa! Min pappa, søsteren min sin pappa. Og pappa for mange andre. Jeg er heldig som får være datteren din. Innmari heldig.  DU er best.  

Mine studier i London!

Å studere i utlandet er noe av det beste jeg har gjort for meg selv. Jeg studerte Bachelor of Global Business med en major i Design Management i London og jeg ser tilbake på de årene som noen av de aller beste i mitt liv. Som jeg har nevnt på bloggen før vurderer jeg nå å studere Master of Science i International Management, denne gangen i utlandet igjen. Noen av dere har sendt meg mails og skrevet kommentarer til meg og lurt på hvordan man går frem hvis man har et ønske om å studere i utlandet. Jeg tenkte å oppsumere litt her. 

Først og fremst, hvis du sitter med et ønske om å studere i et annet land kan jeg bare si en ting - GJØR DET! Selvom det kan virke skummelt og uoverskueligt lover jeg at det mest sannsynlig blir noe av det beste du gjør for deg selv gjennom livet. 

 

Jeg allierte meg med en venninne da beslutningen om London begynte å ta form, det virket litt mindre skummelt å dra sammen med noen. Å søke på universitet gikk lekende lett, etter noen kjappe google søk fannt jeg ut at Regents University i Regents Park hadde den uddannelsen jeg var på jakt etter. Siden det er et privat universitet sendte jeg bare mail til skolen. Her er en liten liste av ting du trenger når du søker på skole i utlandet.

Toefl eller IELTS engelsk prøve: Denne får du tatt rundt omrking i Norge så det er null stress. Jeg anbefaler å ta TOEFL da den er litt lettere enn IELTS

Karakterutskrift fra VGS på Engelsk

Personal Statement - her skal du skrive litt om deg selv og hvorfor du søker akkurat på denne utdannelse. 

Kopi av pas. 

Mere er det faktisk ikke. Jeg tror det gikk 2 uker fra jeg søkte til jeg kom inn, jeg var også lur å sjekket op scholarship på skolen. Siden jeg hadde gode karakterer fra før av fikk jeg et av de Scholarships skolen tilbød, så da hadde jeg mye mindre i studie utgift. Det vanskeligste med London er å finde et sted å bo som faktisk går an å betale. De første to ukene var tøffe, vi hadde leid oss inn et sted langt uten fra London og det var både mus og veldig skittent i leiligheten. Ikke som på bildene for å si det sånn. Vi gråt oss i søvn hver kveld og hadde mest av alt lyst til å reise hjem igjen men det var ikke et alternativ. Hver dag stod vi op og jaktet på leiligheter og endte til sist op med en liten 3 roms i Chelsea. Den var ikke billig men det gikk akkurat. I mine år i London rakk jeg å bo 3 forskjellige steder i 3 forskjellige områder. Skulle jeg flyttet igjen hadde jeg valgt å bo i East London, her er det så mye kultur og området byr på så mye forskjellig. I begynnelsen var det tøft å studere på Engelsk, jeg er god i Engelsk etter å ha bodd i USA men det var noe annet å skrive på akademisk engelsk. Det tok seg fort opp heldigvis og etter et par måneder var oppgaver mye enklere. Jeg husker at min første essay var i forretnings jus og den var virkelig vanskelig. Ikke vær redd for det med engelsken, det går fort! Tenk på at alle er i samme båt, jeg gikk i klasse med folk fra hele verden og vi i skandinavia er heldigvis passe gode i engelsk. Der var folk som slet skikkelig med engelsken og lærerne er vandt med det så de tar hensyn i starten. 

Dagen jeg graduatede var den beste i mitt liv så langt, det var utrolig stas å bli feiret på den måten som man gjør i England. Vi hadde en 3 timers seremoni i en kirke og etterpå var det resepsjon på skolen hvor bildet over ble tatt. På kvelden var det ball og 5 retters middag. Jeg hadde både foreldrene mine og besteforeldrene mine med meg. Bestefar har nå hatten min utstilt hjemme i stua hans - å si at de var stolte er en underdrivelse. 

DET BESTE med å ha studert i utlandet er at jeg har fått venner for livet over hele verden. En av årsakene til at jeg valgte Regents er at 98% av de studerende kommer fra forskjellige steder i verden. Her var det ALLE nasjonaliteter. Ikke bare var det alle nasjonaliteter, vi kommer også alle fra forskjellige vilkår og helt forskjellige liv. Jeg gikk blandt annet i klasse med en Russisk Prinsesse som var oppvokst i New York og selvom vi hadde helt forskjellige liv blev vi gode venninner. På skolen gikk det alt fra sånne som meg som har et helt vanlig liv, til den nåværende dronningen av Bhutan og prinsesse Dianas Niese, Lady kitty spencer. Med andre ord litt av en mix. Det var litt morsomt å observere kulturforskjellene på alle oss elevene og hvor forskjellig vi levde, men studier samler deg på en rar måte og på den måte hadde vi alle et eller annet tilfelles. 

Når jeg nå reiser rundt i verden har jeg alltid noen venner å besøke, de fleste av mine venner er spredd rundt omkring i Europa og USA og vi holder kontakten ved like. Når man graduater blir du en del av Regent's Alumni som holder samlinger og middager for oss rundt omrking. Det er en fin måte å holde kontakten på. 

Utdannelsen min kostet meg ikke mere enn den ville ha gjort hvis jeg hadde studert på BI i norge. Det har selvfølgelig litt å gjøre med at jeg fikk litt scholarships men det kan du også få, så lenge du søker! :-)

Når jeg nå kanskje begir meg ut på MA har jeg også sørget for å få scholarship plus søkt legater som støtter utdannelse i USA. USA er en litt større søknads prosess enn London pga. visum etc - men det skal jeg fortelle mere om senere. 

Kanskje du ble inspirert til å studere i utlandet nå? Om ikke annet så bare for et utvekslingsår? Hvis du har noen spørsmål rundt dette så kan du skrive i kommentarfeltet, da skal jeg hjelpe så godt jeg kan :)


 

 

  

Dagene flyr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
Topp; Zara, Skjørt; Second Female, Sko; Filippa K


Hei mine fine lesere!

Dagene flyr virkelig avgårde hernede og nå er vi allerede halvveis. Jeg kjemper med brunfargen men har kommet til konklusjonen at jeg ikke klarer å bli brun lengre. Jeg blir bare rød som en tomat selvom jeg smører meg med faktor 50 en gang i timen. Lillesøster er allerede så brun at hun ikke ser skandinavisk ut lengre så jeg tror jeg må ha en prat med mamma og pappa om jeg egentlig er adoptert. Haha

Igår var det dårlig vær så da var vi på hike i nasjonalparken. Der var det skikkelig fint! Ellers spiser vi alt for mye mat og koser oss i solen. Tusen takk for tipsne dere har delt med spisesteder etc i cala D'or, vi har allerede testet ut noen og det var kjempe bra. Digg ikke å gå på enda en middags feil.

Håper dere har det fint hjemme, Klem

PS. Fandt akkurat ut at det finnes noe som er verre enn å bo ved siden av en karaoke bar. Vet dere hva? Å bo ved siden av en karaoke bar som har ABBA kveld..... Hjelpes

 

 

En sommer favoritt

Det er noen ting i sminkevesken jeg ikke kan leve uten, den jeg skal dele med dere nå er en av de. Jeg har har før hatt den i fargen 02 men siden jeg litt brunere nå kjøpte jeg den i 04 Beige Miel i lufthavnen. 

Lancôme Miracle Cushion 

Den er så lett i formlen og dekker bare litt, den er perfekt på sommeren fordi den rett og slett jevner ut huden men man merker ikke at man har sminke på. Den gjør huden min så mye finere, gir masse glød og dekker de små "feilene" i huden jeg helst vil skjule. Jeg liker å blande den med et serum for å få ekstra dewy hud. Et stort pluss er at den har SPF 23. Denne er min go to foundation på sommeren og den er ulik noen andre jeg har prøvd. Det har blitt laget mange "kopier" av denne som jeg også har testet, men den originale er helt ærlig best og verdt den ekstra 100 lappen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her ser dere med og uten. Jeg har påført Lancôme Miracle cushion på den ene halvdelen av ansiktet. Det første bildet viser siden uten og huden min helt usminket. Den andre siden viser med Lancôme Miracle Cushion. Stor forskjell eller? Jeg synes det var best å illustrere det slikt for da håper jeg dere ser hvor bra dette produktet virkelig er. Perfekt hud på 1-2-3!

Du får stortset kjøpt den overalt hvor de selger Lancome fx. hos Kicks. 

 

Du vet du er på charterreiser når....
 

Jeg har bare vært på Cala D'or et døgn men har allerede gjort meg noen erfaringer. Charter reiser dere.. Det er god underholdning. 

1. Folk klapper når flyet landet. Jeg er litt socially akward og med en gang folk begynner å klappe bryter jeg ut i latter. Det har litt samme effekt på meg som hvis det skjer noe flaut hvor man egentlig skal se litt sur ut, da får jeg bare sånn heftig latterkrampe. 

2. Free the nippleeees. Ser at det er skriverier om at det hører 70 og 80 tallet til å sole seg toppløs. Det har tydligvis ikke alle på over 70 år fått med seg...... 

3. Når du bor ved siden av en karaoke bar og du hører det 18394499 forsøk på en Bruno Mars sang. ELLER når noen forsøker seg på en Karaoke versjon av Halleluja. Da har du seriøst enten fått solstikk ellers har du drukket ALT for mye sangria.. Siste alternativ er at du er fra Tyskland. 

4. Alle folk går rundt i t-skjorter der det står "MALLORCA".. ja, du er på Mallorca. 

5. Du går på den ene restaurant bommen etter den andre fordi servitørene står og drar i deg hver gang du stopper for å se menyen.. Og noen (meg) har ikke hjerte til å si nei. Inntil videre har jeg bare klart å komme meg 15 meter ned av gaten. 

Jadda, jeg får sikkert flere erfaringer etterhvert, akkurat nå er det den karaoke baren som plager meg mest. Da de fortsatt holdte på klokken 00.30 i natt vurderte jeg seriøst å gå bort å ødelegge stemningen med en super klein coldplay versjon.. Men det ble ved tanken. Jeg er jo hverken tysk eller drita. 

 

 

Cala D'or

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Nå er vi i fine Cala D'or og det er virkelig en søt liten by.

Vi var oppe kl halv fire idag så det gikk helt fint at det var overskyet da vi endelig kom frem til hotellet kl 12. Det var godt å sove et par timer å våkne til solskinn. Idag har vi egentlig vært ganske late og ikke gjort så mye annet enn å gå litt rundt, spise digg tapas og nå skal vi kose oss med et glass vin på balkongen. 

Jeg gleder meg til hele 8 dager her og har allerede fått set litt av de vakre strendene. Jeg filmer også masse slik at jeg kan klippe sammen en video til dere sist på uken. En video sier ofte mere en 1000 ord. Cala D'or virker til en fin by å reise til om man vil føle seg trygg å kunne gå til alt. I tillegg er folk super snille, det er mange fra Skandinavia her og det er skikkelig vakkert. Selvom flyturen bare tok 2.5 time føles det som om vi er mye lengre borte. 

Håper dere koser dere hjemme, hører det er varmt og masse sol der og.

Klem, Emilie 
 

Når du blir den store stygge ulven!
 

Nå sitter jeg langt oppe over skyerne på vei til Danmark, imorgen går turen videre til syden og det gleder jeg meg til! Ferien starter derimot ikke super bra for dette har vært litt av en flytur så langt. Jeg tar sjeldent noe opp på bloggen som kan skape heftige debatter men jeg må likevel dele dette. Først må jeg si at jeg er helt for barn på fly, de har mindst like mye rett til å være der som voksne men idag tok virkelig kaka. Jeg har flyskrekk og betaler derfor ALLTID for å velge sete når jeg booker fly. Jeg trives best på vinduesetet der jeg kan følge med ut av vinduet. Sitter jeg i midten får jeg fullstendig klaustrofobi..

Idag da jeg kom inn på flyet sat det en jente jeg tipper var 7-8 år gammel på setet mitt, moren satt på yttersetet ved gangen. Jeg sa derfor litt sånn halvt undskyldende at jeg egentlig skal sitte ved vinduet hvor etter barnet begynner å skrike, kalder meg idiot (!!!!) og sparker Vildt omkring seg. Jeg får helt panikk og siger til mammaen jeg kan sitte på gangpladsen hvis hun sitter i midten ved siden av barnet sitt. Da får jeg et frekt svar tilbake om at jeg kan sitte i midten - mellem henne og barnet som har tatt helt av! I en hvilken som helst annen situasjon hadde jeg sikkert gått med på det, men nå hadde vi kommet til det steket hvor Emilie Johansen rett og slet hadde fått nok. 

.... Så da sier jeg at jeg gjerne vil sitte på plassen min og her går alt til helvette. Barnet skriker, sparker, kalder både meg og mammaen hennes idiot og moren gjør ingenting. Jeg prøver å si til en medarbeider om jeg kan få en annen plass men hun ber meg bare om å sitte meg ned fordi "nå skal vi dra og du sperrer gangen" jeg sperrer gangen???? Fordi jeg ikke kan sitte noe sted ja?!

Etter en lengre kamp kommer jeg ind på setet mitt og hvis jeg regnet med at situasjonen skulle ta slutt her tok jeg virkelig feil. Barnet sier til moren sin at hun skal gå og snakke med de dumme stewardessene for hun vil faen meg sitte ved vinduet. Dette er første gang moren ber hun om å roe seg der hun begynner å hoppe opp og ned og sier at Den dumme dama (meg) skal flytte seg nå!!

Ok, helt erligt.. Jeg nekter å tro på at noen 7 åringer blir sånn der uten at de mangler en eller annen form for oppdragelse. Nå lander vi snart men på turen har jeg både blitt sparket op til flere ganger og fått kastet sjokolade over hele meg. Nå er jeg ganske konfliktsky og det er trossalt ikke min jobb å oppdrage på andre barn så jeg sitter og ser ut av vindue og prøver å puste tungt med magen så det ikke klikker for meg.. Jeg vet ikke helt om jeg bare skulle gitt meg og tatt til takke med et sete i midten, det er nesten sånn at jeg angrer på jeg ikke sa ja til det men jeg mener faktisk at foreldrene har et ansvar og hvis det er så viktig med vindusplass så må de faktisk betale de 80 kroner det koster å forhåndsbestille sånn som jeg gjør.

Nå er jeg noen blåmerker og sjokolade flekker rikere. Og det går nok mange år før jeg får lyst på barn.. Om ikke annet var denne flyturen bedre prevensjon enn p-piller for nå har jeg helt angst for å få slike barn i fremtiden.  

"Mamma det står feit der - og det er deg og dama. Dere er feite" - jadda sånn avsluttet jenta akkurat turen. 

Litt luksus i hverdagen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne uken tok jeg en ansiktsbehandling på Akademiklinikken på smestad. Jeg testet for første gang en Hydrafacial, hadde jeg vært rik tror jeg at jeg hadde gått å tatt denne behandlingen en gang i måneden, for huden dere - den ble virkelig fin, og den er det fortsatt!

Hydrafacial er en spesialtilpasset behandling slik at alle hudtyper kan oppnå sin optimale tilstand. Den reduserer fine linjer, rynker, tilstoppede og store porer samt pigmentering. Jeg ser definitivt mest forskjell på gløden og porene mine etter behandling. Jeg hadde aldri synlige porer før jeg ble 25, men etter 25 ser jeg de spesielt på kinnene. Jeg vet det mest er meg som legger merke til det, men det plager meg likevel. Jeg er kanskje over gjennomsnittet opptatt av å ta vare på huden min, men det er viktig for meg at den er fin for at jeg føler meg vel. Når huden er fin trenger jeg mindre sminke. Jeg trives godt sminkefri så lenge huden har glød og ser fresh ut. Etter behandlingen på Akademiklinikken gikk jeg ut døren med fornyet selvtillit og jeg har faktisk ikke sminket huden min siden. 

Det føltes litt rart å ligge der mens den flinke hudpleieren bruke en vakum maskine på ansiktet for virkelig å rense huden, men det funket som det og jeg har baby mykt ansikt nå. Jeg tror dette er en av de beste ansiktsbehandlingene jeg har tatt inntil videre og jeg skal fortsette å ta den engang i blant når jeg har råd til litt ekstra luksus. 

Jeg har lenge brukt kremene til ZO fra Zein Obagi og skal nå begynne på litt nye produkter i serien som dere ser over. Jeg har lenge tenkt at jeg ville skrive om hele prosessen med ZO produktene mine så det skal jeg få til. Over ser dere alle produktene. Jeg skal lage et oppfølgende innlegg når jeg har brukt de noen uker. Jeg har tatt før og etterbilder i flere måneder mens jeg har brukt ZO så jeg gleder meg til å vise dere hva som skjer med huden, når man bruker gode, tilpassede produkter. 

Har noen av dere brukt ZO produkter før?
 

Nå skal jeg ut i solen, et siste lite tip er - HUSK SOLFAKTOR, så slipper du å kjempe med pigmentflekker sånn som jeg gjør nå, fordi jeg var ung og dum som 20 årig og aldri smurte meg med noen former for solkrem da jeg bodde i USA (noen år i California uten solkrem er virkelig IKKE bra for huden din)

KLEM

 

Sommerens fineste hodepyntOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Jeg har hatt denne fine kransen siden Onsdag og den er fortsatt like fin. Jeg oppbevarer den i kjøleskapet og så holder den seg helt fint. Jeg synes den er så fin og jeg har ikke lyst til å ta den av. Selvom det kanskje ser litt rart ut at jeg går rundt og samler Ikea i leiligheten med blomster krans i håret. I sommer tror jeg at jeg skal kjøpe en sånn engang i blannt når jeg skal noe ekstra stas, så kan jeg gå rundt og leke prinsesse resten av uken med den i håret hjemme. 

Tror dere man får tak i noen som ser ekte ut men som ikke er det? Uanset, blomsterkransen er fra Floriss på Oslo city og jeg tror faktisk jeg skal gå innom der og høre om det er noe man kan bestille engang i blannt hvis man skal et eller annet. 

Klem og god Lørdag <3

Noe skikkelig godt til helgen

Idag kom en av beste venninne mine på lunsj og da laget jeg laks ceviche med guacamole. Dette var noe jeg alltid bestilte på favoritt restauranten min i London. Dette er både sundt og godt. Jeg spiser sjeldent kjøtt, max 1-2 ganger i uken. Jeg liker ikke smaken så derfor spiser vi mye fisk her hjemme. Dette er perfekt som forrett eller lunsj de dagene du skal ha noe ekstra godt. 

Du trenger til 2 pers:

1 liten salma laks, 2 Advokadoer, 1/2 rødløk, 2 vårløk, 1 Mango, 1 spsk Rømme, 1 sitron båt, 1 Lime


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjær laksen i småbiter og mariner med en hel Lime, rør i vårløk. Limen "steker" laksen og gir en frisk smak. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mos Advokado, kutt rødløk og blann i sammen med litt sitron. Smak til med salt. 

 

Så putter du først laksen i et glass, deretter guacamole på topp og vender koppen opp ned på tallerkenen. Jeg anbefaler egentlig et litt højere og smalere glass enn det jeg har brukt her for så blir det litt finere enn det jeg fikk til. Ta på masse Mango, det er så godt til. 

Dette er sååå godt, så hvis du er glad i laks og guacamole må du bare prøve. 

Sommernatt drømmer

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 presetProcessed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset


Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
Fine Tine & Eline


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

 

Hva får du når du kombinere en vakker sommerdag med hagefest, blomsterkrans i håret, fine klær og en haug med enda finere jenter. En perfekt kveld. Jeg våknet med sommerfugler i magen idag for jeg hadde det så fint igår så jeg deler et aldri så lite bildedryss fra dagen med dere. Anledningen var Lindex sin sommerkolleksjon og her var det mye fint. Jeg tror jeg skal sikre meg litt flere plagg innen jeg drar på ferie i neste uke. Jeg hadde på meg shorts og offshoulder topp fra lindex. Jeg elsker slike sæt. Ellers ble jeg kjent med masse flotte nye mennesker og det synes jeg er veldig hyggelig. Jeg gleder meg allerede til å møte på de igjen for det var virkelig koselig. 

Vi satt lenge i hagen og koste oss med musikk og god mat. Kvelden endte med at min venninne måtte trekke meg hjem på sykkel. Det var nok en kombinasjon av vonde føtter og litt mye vin. Jeg husker ikke når jeg sist lo så mye så kvelden kunne ikke være mere vellykket for min del. Det eneste jeg lurer på nå er om det er innafor å gå med blomsterkrans idag også. Jeg har lagt den i kjøleskapet og håper den har overlevet natten for så tror jeg faktisk jeg skal gå rundt med den idag, uanset hva folk da tenker om meg. haha. 

Klem, E

Da blir det ferie!


Inneholder pressegaver
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ååå jeg snakket akkurat med lillesøster og nå har vi besluttet oss for å bestille reise. Det blir Cala d'or og jeg har allerede begynt å pakke! (Gira eller?)

På mandag flyr jeg til Danmark for å være en natt hos lillesøster og svigerbror og så flyr vi tidlig tirsdag morning i 8 dager. Det passer jo perfekt at jeg igår fikk meg et par helt nye Birkenstocks - det må være den ultimative sommer sandal. Jeg elsker Birkenstock og synes spesielt det er mange fine designs i den nye kolleksjonen. Jeg ønsker meg et par nude og army grønne med nagler. 

Når jeg pakker til ferie er GOD solkrem et must! Jeg kjøper ikke noe nede på ferien i en eller annen kiosk for da vet du ikke om solkremen er gammel og om den da har mistet virkningen sin. Med meg blir mine favoritter. Jeg bruker å starte ferien ut med faktor 50 så da kommer Obagi godt med. Sun sprayen er enkel å ha med å gjøre, tåler vann og dufter himmelsk. Smart tone solkremen til ansiktet bruker jeg året rundt under sminke. Den jevner ut hudtonen samtidig med at den beskytter huden. Det er veldig viktig for meg ikke å få pigmentflekker eller skade huden unødvendig mye. Sist men aller viktigst vil jeg undgå hudkreft noe som er veldig utbredt i vår generasjon så da kan man ikke være for forsiktig. 

Biotherm sine produkter blir også med meg. Biotherm er fantastisk på alle kremer og lotions og solkremen er ikke et unntak. Denne er god fordi man også kan smøre den på våt hud noe som er perfekt på stranda eller poolen. Aqua Geleen er en fuktighetsgivende serum med gradvis selvbruningseffekt. Denne skal jeg bruke hyppig frem til avreise så jeg har litt glød allerede før jeg drar. 

Sist men ikke mindst får vi ikke glemme en god Aftersun og en solkrem med lavere faktor til de siste dagene. Her tar jeg med meg Beaute Pacifique. After sun kremen har en kjølende effekt og lukter litt lakrisrot som har heelende effekter på huden. Jeg har allerede sagt til søsteren min at hun ikke trenger tenke på solkrem osv - i got us covered.. Hva har man søstrer til ellers. 

åååå, som jeg GLEDER meg. Dette blir så bra. Sist jeg var på sydenferie var for 4 år siden så nå er det virkelig på tide. 
 

Tanker om å være storesøster


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a9 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a9 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a9 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a9 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a9 preset
Skjørt: Second Female, Topp: H&M, Sko: Superga, Solbriller: Rayban. 

Er det lov å håpe at dette været holder hele sommeren? Jeg holder hvertfall øye med værutsikten for blir det dårlig vær neste uke har jeg og lillesøsteren min besluttet oss for å bestille en spontan reise til syden. Det er så billig nå at det frister så mye. Jeg har aldri reist alene med søsteren min så det gjenstår å se om vi kommer hjem i live begge to. Da vi var små kranglet vi som hund og katt, nå som voksne har vi heldigvis blitt beste venner.

Søsteren min var i en ulykke for en del år siden, hun ble påkjørt av en bil hvor føreren talte i mobiltelefon. (Kan folk være så snille å slutte med det!!) Det har dessverre gjort at hun idag er invalid og aldri kommer til å ha en fulltidsjobb igjen. Hun klarer seg greit selv men hun har så mange skader på ryggsøylen som ikke kan opereres så hun er avhengig av mye medisin for å komme seg igjennom dagene. I tilleg til det følger mange følge sykdommer. Når ryggen er skadet sliter man på andre steder i kroppen, noe som gjør at hun har fått skjev hofte. Nervebaner har også blitt ødelagt slik at hun stortsett har kronisk migrene. 

Det skjer noe med deg når lillesøsteren din blir ramt av en alvorlig ulykke. Jeg kjente og kjenner hvertfall på et enormt beskyttelses instinkt. Hun er jo lillesøsteren min og jeg kommer alltid til å passe enormt på henne.

Det positive oppi alt det her er at vi har blitt utrolig close. Vi er tættere på hverandre enn noen gang før, selvom vi nå bor i hvert vårt land.  

I perioden etter ulykken fikk hun post traumatisk stress, noe som er normalt når hele livet blir endret. Hun har alltid været en aktiv jente og på mange måter mye flinkere enn meg til alt. Jeg var skoleflink men lillesøsteren min var god på ALT annet. Hun var konkurranse rytter og hadde flere deltids jobb. Når du på et sekund får tatt alt det fra deg er det ikke rart at du blir skikkelig nedfor. I en lang periode var hun en helt annen og var veldig sint på hele verden. Det skjønner jeg. Det er tøft å se at dine jevnaldrende får til alt mulig mens du tilbringer det meste av tiden i sengen eller på hospitaler rundt omkring i landet. De siste to årene har hun blitt mer og mer som den lillesøsteren jeg vokste opp med igjen og det føles så godt. Hun er fortsatt syk, det kommer hun til å være resten av livet. Men hun har blitt Jamile igjen av sinn. Ulykken har på mange måter gjort henne 20 år eldre, hun er den voksne og ansvarlige av oss to nå. Men jeg kommer alltid til å være storesøster og jeg skal passe på henne resten av livet. 

Jeg gleder meg virkelig til denne turen og håper vi får det til, det trenger vi begge <3

A shot of energy

Produktene er en pressegave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er sommeren her for fullt og huden trenger generelt set litt mindre pleie enn på vinteren. Huden min blir tør og gusten på vinteren men på sommeren får den mere glød og trenger ikke like mye produkter. Det den derimot trenger er fukt og produkter som får frem gløden enda mer. Lancôme har lansert denne freshe serien som jeg digger. Den er skreddersydd til deg i 20 årene og oppetter. Serien består av bare 3 produkter og er perfekt for deg som ikke vil bruke timer på badet hver dag.  

Min absolutte favoritt i serien er Energie de Vie Liquid care. Henrik Steen som er makeupartist for Lancome i skandinavia lærte meg å blande den med foundationen min for en super fin glød. Og det funker! Etter jeg lærte det gjør jeg det hver dag og foundationen blir så fin. På sommeren liker jeg å bruke litt lettere sminke, huden må få puste og å mixe denne med min faste foundation gir akkurat den looken jeg vil ha. 

Energie de Vie Pearly lotion liker jeg å påføre etter jeg har renset huden min. Den fungerer som en fuktmagnet under fuktighetskrem eller sminke og sørger for at huden din får nok fukt gjennom hele dagen. Den dufter også skikkelig deilig. 

Sist men ikke mindst har vi Energie de Vie Sleeping Mask. Dette er en nattmaske som booster huden. Når formlen smøres på huden kjøled den ned til -1,8 grader og gir huden en skikkelig oppfriskende og glatt følelse. 

Produktene er en perfekt kombinasjon av ingrediensene citronmelisse, gojibær og gentianrod. En skikkelig power serie for huden din. Jeg føler hvertfall at disse tre produktene gir huden min en skikkelig boost! Jeg anbefaler virkelig denne serien på det varmeste. Du blakker deg ikke ut og den er perfekt for oss i 20 årene. 

My bedroom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

Jeg tenkte at jeg skulle vise dere litt bilder fra soverommet som før var plastret til med laminat.. Altså, hvem legger laminat på soverommet?? Dette var originalt gjesterommet da det andre rommet er større men jeg liker dette rommet best. Det vender ut mot gården så det er stille på natten og vi har morgensolen inn av vinduet. Jeg synes det er så deilig at vi har lyset på soverommet og kjøkkenet på morgningen og på stuen om ettermiddagen. Jeg mangler fortsatt litt på soverommet, blandt annet å lage sengegavlen ferdig. Jeg har kjøpt inn sort fløyel så det matcher resten av interiøret. Håper jeg får det til sånn som jeg har tenkt.

Her kommer også et aldri så lite bilde av soverommet før. Vi dro av laminaten og fikk fram de originale tre gulvene som går igjen i resten av leiligheten. Ellers har vi bare malet og revet ned klesskapet for å få mere plass til en gigantisk seng. Nå foretrekker jeg mitt eget soverom over hotell og det sier jo veldig mye.

Det er forresten en leilighet til salg i hvor oppgang nå, vi har verdens hyggeligste bofellesskap hvor alle naboerne koser seg sammen så hvis du er på utkikk etter leilighet så ta en titt her. 
 

Helgen som gikk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f3 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with f3 preset

Åh, så deilig det har vært med en helg borte fra Oslo. Jeg har fått set (litt) av Stavanger, vært i bryllup og lest en hel bok. Jeg kom hjem i stad og leste det siste kapitelet i Et helt halvt år for 10 min siden. Flere som begynte å gråte av den boken eller er det bare meg?

Jeg deler litt bilder fra bryllupet igår som var helt nydelig. Været var virkelig perfekt til bryllup og vi koste oss sånn. Jeg beklager for litt dårlige oppdateringer i helgen, tiden strak rett og slett ikke til men jeg tenker det er litt fint også. Alt må ikke dokumenteres og det er noe jeg prøver å minne meg selv på hele tiden. Selvom jeg må indrømme at jeg får dårlig samvittighet når jeg ikke stikker innom her. 

Nå har jeg en travel uke foran meg og jeg må ta beslutning om hva som skal skje etter sommeren asap. Det er både skummelt og spennende på samme tid. Jeg skulle likt å vite hva dere driver med til vanlig og bli bedre kjent. Jobber, studerer eller gjør dere noe helt annet? Det er fint å ha litt peiling på hvem mine lesere "er". 

Nå skal jeg gå meg en tur opp til Ekeberg med musikk på ørene. Terapi for kropp og sjel. 

Stor klem, Emilie 

En fin dag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with a5 preset
Kjole: Zara, Sko: Superga, Solbriller: Rayban

Hei fra Stavanger - og for en FIN by! Skikkelig flaks at det er så fint vær, Norge viser seg fra sin beste side. 

Nå ligger jeg i hotell sengen og ville bare stikke innom fort med noen bilder fra idag. Det er jo nesten umulig å kle seg i varmen men en sommerkjole fra Zara var akkurat passe. Hadde lyst til å hoppe i havnen flere ganger og bade, men det er vel ikke helt innafor. 

Imorgen blir det full beauty salong på hotell rommet. Jeg har jo kanskje over gjennomsnittet med sminke så jeg bruker å sminke venninnene mine når vi skal noe - imorgen er ikke et unntak. 

Håper dere har hatt en fin dag også!

 

Stavanger Bound

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå pakker jeg for fullt her, jeg drar nemlig til Stavanger idag for imorgen skal jeg i bryllup til et vennepar. Er så glad for jeg kjøpte denne fine clutchen i siste uke, den er jo perfekt til bryllup. Hvit er jo brudens farge men tipper en clutch går greit, skal spørre bruden bare for å være sikker i kveld. Clutchen er forresten fra det norske merket IBEN - jeg elsker å støtte norsk design og IBEN har myyye fint!

Nå håper jeg litt at jeg har noen lesere fra Stavanger, for jeg lurer nemlig på hvor dere anbefaler å spise en god middag i kveld? Jeg skal bo i Stavanger sentrum på hotell så gjerne noe i sentrum. Håper dere har noen tips til meg, det er min første gang i Stavanger og jeg gleder meg skikkelig. Det er fint å se litt mere av Norge. Fra før av har jeg bare vært i Trondheim og Haugesund (Hvor pappas bror og tanten min bor)

Hva har dere for planer i helgen? Skriv forresten også gjerne hvilke innlegg dere ønsker mer av. 

GOD HELG MINE FINE

 

Oppskriften på livet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with 10 preset

 

Jeg sitter enda engang til middag med venner, jeg husker ikke engang hva vi talte om før vi krysset en magisk grense hvor alle begynte å få seg barn. Nå snakker de om baby, bleier, at barnet har begynt å si lyder som kan høres ut som mamma. Melk I puppene og amme bh-er. Trillevogn, helst den dyreste I trendy farger, selvfølgelig. Jeg synes det er hyggelig, jeg elsker barn. Helt til spørsmålet kommer.. når skal du ha barn? Du må vel ha tenkt på det. Du begynner vel å bli klar for det?

Drømmen om en to-mannsbolig I bærum kommune og stasjonsvogn er så fjern. Jeg skjønner godt at noen drømmer om det og jeg skulle forsåvidt ønske at jeg var samme sted i livet, for det er vel det som er oppskriften.. det som er "riktig" men det er ikke slikt.

Angst. Jeg er opprigtig glad på deres vegne, de virker så lykkelige men på meg virker det angst provokerende. Jeg flytter meg urolig rundt på stolen.

Er det noe feil med meg for ikke å ønske det samme? For ikke å følge oppskriften. For oppskiften er der og følger du ikke den så må det være noe feil med deg? I en desperate vending nevner jeg at jeg fortsatt jeg har mye jeg vil gjøre, for meg. Bare for meg. Det er her jeg ser at det står egoistisk skrevet I panden på meg. Men er det virkelig egoistisk? I en vending får jeg nevnt at jeg driver med en prosjekt som jeg har lyst å lansere først. "Det høres kult ut, det er bare folk med lavere utdannelse som deg som faktisk tør ta sånne sjanser" ett kompliment og en fornæmelse I ett. Mest en fornærmelse, sånn egentlig.

Lavt utdannet. Nei jeg har ikke mastergrad fra NTNU, jeg har ikke studert medisin eller jus eller noen annen utdannelse som gir applaus i gjengen. Men gjør det meg mindre smart? Er jeg dårligere til å mestre livet da? Jeg har en bachelorgrad i design og PR fra London. Men det er jo ikke jus, så da er du ikke like smart.

Oppskriften du må følge for å få A i livet er enkel, utdannelse (helst en av de nevnt over), bolig, stasjonsvogn, hytte på fjellet og barn. Da har vi lykkes dere. Success I livet. helst akkruat sånn som alle andre. Barna våre skal helst være litt smartere enn dine barn, de skal helst krabbe først, gå først og si mamma først. For da er vi best, det, det er success. Oppskriften på livet, den eneste riktige oppskriften. Faller du uten for disse rammene er du enten lavt utdannet eller rar.

Det er som om at du krysser en magisk grense når du er over 25. Du skal helst ha lyst på det alle andre har. Ellers er det vel noe feil med deg. Hvis alt dette er normalen da går jeg under kategorien rar. Men det er greit. Jeg liker å være rar.

Jeg skulle bare ønske at vi kunne slutte å ha en oppskrift på alt. En oppskrift på livet. Det viktigste må jo være lykkefølelsen, det er den jeg jakter på. Å føle seg lykkelig. Og den oppskriften er kanskje ikke den samme for meg som den er for deg. Men i min bok får vi begge A, så lenge vi er lykkelige.