hits

Forelsket i å være litt over alt, og aldri helt der.

04.01.2017 - 07:46 2 kommentarerOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For en stund siden leste jeg et innlegg fra en dansk blogger som har bodd litt overalt som meg. Det er mange år siden jeg har bodd i hjemlandet mitt, Danmark, og innimellem tiden som har gått har jeg bodd i flere land. Først USA, Norge, England, Norge igjen og nå USA. Det er en gave og også en liten forbannelse for det er vanskelig å føle seg hjemme noe sted. Jeg skulle gjerne følt meg hjemme i byen jeg vokste opp, slik jeg kunne bo nærme foreldrene mine. Jeg har ofte dårlig samvittighet for å være så langt unna. Jeg skulle også ønske at Oslo føltes som hjem, for det er der vennene mine er. 

Men så har det blitt sånn, at jeg ikke helt vet hva hjem egentlig er. 

De nye stedene gir meg en ny følelse, stemning, vibe - og når jeg har vært der en stund leter jeg etter en ny følelse et annet sted. 

Jeg hater ordet millenial men kanskje det er det som er problemet. At vi "millenials" har så mange muligheter at vi noenganger er redd for å slå os ned. Det er ingen hemmelighet at vår generasjon har flere muligheter enn generasjonene før oss og det er jeg veldig takknemmelig for. Jeg har fått oppleve så mye i mitt liv allerede, jeg har fått bo steder jeg bare kunne drømt om. Men det er også en liten forbannelse for jeg føler meg så rastløs, så fornøyd og fortivlet på samme tid. 

Kanskje "hjem" er en følelse jeg skal klare å skape selv, noe som ikke er definert utifra land og mennesker. Men så er det jo akkurat det, hjem er en følelse mennesker gir deg, ikke et hus og 4 vegger. Så hva gjør man da når menneskene du elsker bor på helt forskjellige kontinenter?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 kommentarer

Stine

08.01.2017 kl.22:59

Er du i San Francisco nå? Hvor bor du for tiden?

emiliejo

10.01.2017 kl.20:26

Stine: Hei! Jeg var over nyttår. Nå er jeg i San Diego igjen :-) bor du herborte? Klem

Skriv en ny kommentar